T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Anna

Anna
22 juni 2016 Erik Balster

IK HOUD VAN…

“Heel veel dingen tegelijk doen! Ik werk 4 dagen per week als afdelingsmanager en heb twee jonge kinderen, Floor van 6 en Pieter van 4. Handen vol dus, zeker omdat mijn partner ook een drukke baan heeft. Eigenlijk wil ik dat alles gewoon doorgaat: werk, het gezin, sporten, een sociaal leven. Wat ik wil is topsport, wat eigenlijk niet zo bij mij past. Ik ben mezelf letterlijk voorbij gelopen. Na ernstige voetklachten ben ik minder gaan werken en meer op mezelf gaan letten. Dat helpt.”

NAAM

Anna

BEROEP

Afdelingsmanager

KLACHT

Een pijnlijke voorvoet tijdens het afwikkelen. Na onderzoek blijkt het een beklemde zenuw tussen de middenvoetsbeentjes. Hierdoor kan een zogenaamde Mortonse neuralgie of een Mortons neuroom ontstaan tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Bij eenderde van de mensen met deze klachten is het gevoel aan de tenen veranderd. Het blijkt dat bij vrouwen deze aandoening vaker voorkomt dan bij mannen.

OPLOSSING

Het bewegingsapparaat en looppatroon van Anna werden geanalyseerd. Anna kreeg podotherapeutische zolen aangemeten die corrigeren en de pijnlocatie ontlasten. Ze doorliep een kort trainingsprogramma om haar voeten beter af te wikkelen.