T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Daan

Daan
22 juni 2016 Expertisecentrum voet & beweging

IK HOUD VAN…

“Wielrennen! Ik ga bijna elk weekend met mijn vrienden toeren in de regio. In de zomervakantie gaat de fiets ook altijd mee. Zoeken we de mooiste routes uit en zijn we meestal ook een dag onderweg. Voor mij is fietsen vrijheid. Dan is het lastig als je voetklachten krijgt, want dat merk je dus ook op de fiets. Ik heb ook meteen sportzolen gekregen in mijn wielrenschoenen. Dat scheelt aanzienlijk, ook qua prestaties.”

NAAM

Daan

HOBBY

Wielrennen

KLACHT

Pijnlijke onderkant van de voet, in de buurt van de grote teen. Zo’n 2 jaar geleden heeft Daan hiervoor onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Er zijn foto’s gemaakt, daarna heeft hij fysiotherapie gevolgd en steunzolen aangemeten gekregen. De pijn ging niet over dus Daan kwam naar het Expertisecentrum voor een second opinion. Tijdens de intake en de analyse bleek dat de oorzaak een holvoet was, in combinatie een ontsteking van kleine botjes onder het grote teengewricht.

OPLOSSING

Een holvoet met een pijnlijke grote teen heeft irritatie bij de spieraanhechting aan het botje tot gevolg. Dit heet sesamoïditis. De podotherapeut koos voor voor steunzolen waarbij het botje en de spieraanhechting zoveel mogelijk drukvrij blijven en de voeten beter afwikkelen.