T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl

Feit: Je gezondheid is af te lezen aan je voeten

Feit: Je gezondheid is af te lezen aan je voeten
28 november 2018 Anke Jansen

Voetklachten en de manier waarop je loopt kunnen een signaal zijn dat er iets aan de hand is. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Ineens grotere passen nemen of trekken met een been kan duiden op zenuwschade. Dit kan namelijk een gevoelsstoornis of probleem in het aansturen van je spieren veroorzaken. Zenuwschade komt voor bij onder andere diabetes, infecties en vitaminetekorten.
  • Ontstaat er een onzeker, schuifelend loopje, dan kan daar parkinsonisme aan ten grondslag liggen.  
  • Wondjes die slecht genezen kunnen duiden op diabetes. 

Ook onschuldig ogende voetklachten kunnen dus toch een signaal zijn van een onderliggende aandoening. Neem voetklachten en andere klachten aan je bewegingsapparaat daarom altijd serieus. 

Heb je vragen of twijfels? Ga dan naar de huisarts of neem direct contact op met het Expertisecentrum Voet & Beweging. 

Mededeling:

Het Expertisecentrum Voet en Beweging blijft voorlopig geopend. Dat doen wij ook om de huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten, zodat zij zich op andere gezondheidsproblemen kunnen focussen. Natuurlijk nemen we bij onze dienstverlening alle benodigde hygiënemaatregelen ter harte.

We vragen je wel om eerst telefonisch een afspraak te maken en niet spontaan binnen te lopen. Zo kunnen wij het aantal bezoekers in ons centrum reguleren.