T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Je voeten verzorgen in de zomer

Je voeten verzorgen in de zomer
26 juni 2017 Erik Balster

Als het warm is, wil je graag onbezorgd op blote voeten, sandalen of slippers kunnen lopen, zonder last van eelt, kloven, likdoorns, voetschimmels, kalknagels en andere ellende. Mooie voeten met een gezonde, soepele huid vragen om goede verzorging. Met deze tips houd jij je voeten zomerproof!

Stap 1

De basis: schoon en droog
Was je voeten elke dag. Gebruik hiervoor geen zeep, want zeep tast de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Droog je voeten na het wassen zorgvuldig af, vooral ook tussen de tenen. Draag schoenen met een goede pasvorm en kies voor sokken en schoenen van ademend materiaal. Trek elke dag schone sokken aan. Als je last hebt van zweetvoeten zelfs twee keer per dag.

Dan nog even iets over voetschimmel. In natte ruimtes heb je zo een voetschimmel te pakken. Draag daarom slippers in zwembaden en openbare doucheruimtes. Ook als je je nagelknipper met anderen deelt, loop je een grotere kans op voetschimmel. Houd die dus voor jezelf!

Stap 2

Beweeg!
Zorg dat je voldoende beweegt. Dat is goed voor je bloedsomloop, en daar profiteren je voeten ook van.

Stap 3

Scrub!
Overtollig eelt en dode huidcellen haal je weg met een scrub of puimsteen. Je voeten voelen dan weer lekker zacht. Een klein beetje eelt is normaal. Zit er net wat meer eelt, dan kun je dit voorzichtig wegvijlen. Is de eeltlaag erg dik? Laat het eelt dan door een pedicure verwijderen. In een dikke eeltlaag kunnen namelijk kloven ontstaan en die zijn pijnlijk.

Stap 4

Gebruik een vochtinbrengende crème
Zon, zee en strand drogen de huid van je voeten uit. Smeer je voeten daarom dagelijks in. Dat houdt de huid soepel en gezond. Gebruik hiervoor geen bodylotion, maar een goede, hydraterende, eventueel vettige voetencrème. Sla daarbij de huid tussen je tenen over, omdat daar anders gemakkelijk voetschimmel kan ontstaan.

Stap 5

Nagels lakken?
Als je je nagels graag lakt, gebruik dan een goede blanke basiscoat en breng daarna pas een kleurtje aan. De basiscoat voorkomt verkleuring van de natuurlijke nagelplaat. Lak niet tot de nagelriemen, want dat verstikt de huid. Met een topcoat bovenop de laklaag zorg je dat de kleur lang blijft zitten.