T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Lieke

Lieke
22 juni 2016 Expertisecentrum voet & beweging

IK HOUD VAN…

Hardlopen. Ik train al jaren, wissel korte lopen af met lange duurlopen en doe dat twee tot drie keer per week, het hele jaar door. Ze zeggen wel eens dat een marathon lopen 90% mentaal is en 10% fysiek. Je doorzettingsvermogen is dus belangrijker dan je conditie. Ik denk zelf dat je spieren echt in topconditie moeten zijn om die 42 km goed uit te lopen. Ik heb het zelf ervaren toen ik last kreeg van mijn kuit.”

NAAM

Lieke

HOBBY

Hardlopen

KLACHT

Een pijnlijke achillespees. Een beruchte blessure onder hardlopers. De pijn is met name voelbaar tijdens het afzetten en ze spelen een rol in het stabiliseren van de enkel. Als de kuitspieren samentrekken, wordt er aan de achillespees getrokken en strekt de voet zich. De krachten in deze pees kunnen hierbij oplopen tot wel zeven keer het lichaamsgewicht. Dit maakt de achillespees gevoelig voor overbelasting.

OPLOSSING

We analyseerden haar looppatroon en gaven haar voorlichting over de functie van de achillespees. Door een kleine hakverhoging onder haar sportzool te plaatsen en excentrische oefeningen mee te geven, kan Lieke weer hardlopen zonder pijn.