T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl

Loopanalyse

LOOPANALYSE EN HARDLOOPANALYSE

Heb je klachten in je bewegingsapparaat? Of ben je hardloper en wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen, prestaties kunt verbeteren en soepeler kunt bewegen? Laat dan een loopanalyse doen! Binnen een half uur heb je je totale loop- en bewegingspatroon in beeld.

LOOPANALYSE

Beweegklachten staan niet op zich. Je lichaam is een keten. Een verandering in één onderdeel heeft invloed op de rest van je lichaam. Pijn na een knieoperatie kan daardoor tot rug- en nekklachten leiden, om maar een voorbeeld te noemen. Bij een bewegingsanalyse kijken we niet alleen naar je voet en enkel, maar naar je hele loop- en bewegingspatroon. De analysesoftware, gekoppeld aan twee speciale camera’s, volgt elke beweging op de voet. Onze experts onderzoeken de videobeelden, kunnen bewegingen in het systeem over elkaar heen projecteren en deze vanuit verschillende hoeken waarnemen en meten. Zo krijgen ze snel een goed beeld van bewegingsuitslagen, gewrichten en spierkracht. De bewegingsanalyse vindt plaats in een trainingsruimte met drie loopbanen, elk met een andere ondergrond.

Op basis van de videobeelden kunnen onze experts je direct vertellen wat er aan de hand is en wat je kan doen om soepeler en met minder klachten te bewegen.

HARDLOOPANALYSE

Tijdens de hardloopanalyse onderzoeken we bewegingsuitslagen, gewrichten en spierkracht zodat je een goed inzicht krijgt in je loop- en bewegingspatroon. De analysesoftware, gekoppeld aan twee speciale camera’s, volgt elke beweging op de voet. Onze experts onderzoeken de videobeelden, kunnen bewegingen in het systeem over elkaar heen projecteren en deze vanuit verschillende hoeken waarnemen en meten. De hardloopanalyse vindt plaats in een trainingsruimte met drie loopbanen, bestaande uit verschillende ondergronden: beton, kunstgras en een volkunststof atletiekbaan.

Onze hardloopanalyse is uniek omdat onze experts naar de totale beweging kijken. Ze kunnen je op basis van de video-opnames direct vertellen wat eraan de hand is en hoe het beter kan. Binnen afzienbare tijd weet jij dus hoe je blessures kunt voorkomen, prestaties kunt verbeteren en soepeler kunt bewegen.

Tijdens de loopanalyse draag je sport- of vrijetijdsschoenen en loop en ren je op blote voeten. Draag (licht gekleurde) strakke sportkleding zodat de bewegingen goed waarneembaar zijn.

De hardloopanalyse duurt ongeveer een half uur en kost 95 euro.

Voet, enkel- of beweegklachten?

Met grote toewijding en veel kennis van zaken verhelpen onze specialisten jouw klachten. Ook ondersteunen we je bij het voorkómen van pijn en andere ongemakken. Met als doel dat jij soepel en gezond kan blijven bewegen, een leven lang.

Mededeling:

Het Expertisecentrum Voet en Beweging blijft voorlopig geopend. Dat doen wij ook om de huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten, zodat zij zich op andere gezondheidsproblemen kunnen focussen. Natuurlijk nemen we bij onze dienstverlening alle benodigde hygiënemaatregelen ter harte.

We vragen je wel om eerst telefonisch een afspraak te maken en niet spontaan binnen te lopen. Zo kunnen wij het aantal bezoekers in ons centrum reguleren.