T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Mijn kind kan niet sporten vanwege hielpijn

Mijn kind kan niet sporten vanwege hielpijn
4 december 2019 Erik Balster

Met de start van een nieuw schooljaar beginnen ook alle sportclubs weer. Regelmatig krijgen we dan vragen van bezorgde ouders over hielpijn bij hun kind.

Een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de achter- of onderkant van de hiel tijdens of na het sporten is de ziekte van Sever. Dat is een aandoening die vooral voorkomt bij actieve en sportende kinderen tussen acht en dertien jaar, die in een groeiperiode zitten.

Als de groei afneemt, verdwijnen de klachten vanzelf. Dat kan een half jaar tot twee jaar duren.

Heeft je kind hielpijn, laat onze voetspecialisten dan beoordelen of het om de ziekte van Sever gaat. Is het inderdaad Sever, dan hoef je je als ouders geen zorgen te maken. De klachten verdwijnen immers vanzelf weer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de hielpijn niet vervelend is voor je kind. Een tijdje minder vaak en minder intensief sporten kan helpen. Zorg daarbij in ieder geval voor sportschoenen die geschikt zijn voor de sport die je kind beoefent. Soms is het zelfs nodig om een tijdje helemaal niet te sporten. Daarnaast kunnen oefentherapie en op maat gemaakte zolen de klachten verminderen.

Meer over de ziekte van Sever