T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Peter

Peter
20 juni 2016 Expertisecentrum voet & beweging

IK HOUD VAN…

De natuur in! Ik heb jarenlang alleen maar gewerkt en had nauwelijks aandacht voor mijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Toen ik de zaak verkocht, besloot ik alleen nog maar de dingen te doen die ik leuk vind. Na een survivaltocht in de Ardennen belandde ik op bed. Kon geen kant meer op met mijn rug. Ik herstelde wel maar bleef bang voor elke onverwachte beweging. Nu weet ik waar mijn grenzen liggen en kan ik weer lekker op pad.”

NAAM

Peter

HOBBY

Bergbeklimmen, raften

KLACHT

Lage rugklachten. Peter had jaren een zittend beroep en te weinig aandacht voor zijn conditie. Hij heeft een klein beenlengteschil. Peter was er letterlijk naar gaan lopen: zijn loop- en belastingpatroon waren niet meer in balans.

OPLOSSING

Het bewegingsapparaat van Peter werd geanalyseerd en zijn looppatroon is bekeken. Eerst is zijn SI-gewricht gemobiliseerd; daarna zijn er reguliere en sportzolen aangemeten. De podotherapeut heeft het beenlengteverschil voor en deel opgeheven. Onze gezondheidstrainer is met Peter gaan trainen op een goede lichaamshouding bij het lopen en zitten. Verder heeft Peter ander schoeisel aangeschaft die hem meer steun bieden en neemt hij vaker de fiets dan de auto.