T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Pijn onder voet

Monique
7 juli 2016 Expertisecentrum voet & beweging
Pijn onder voet - Expertisecentrum Voet en Beweging

Monique is 36 en werkt fulltime als bloemist. Monique heeft al jaren last van pijn onder de voet, in de buurt van haar grote teen. Ongeveer twee jaar geleden heeft ze hiervoor onderzoeken gehad in het ziekenhuis, deze bestonden uit röntgenfoto’s en echografie. De voorgeschreven fysiotherapie, om de spierspanning aan de onderzijde van de voet te verlichten, en de eerder geleverde op maat gemaakte steunzolen hebben het gewenste pijnvrije resultaat niet gebracht. Omdat elke stap pijnlijk is, wordt ze bij haar dagelijkse werk erg in haar functioneren beperkt en is wandelen in het weekend niet meer mogelijk.

Oorzaak pijn onder voet

Monique kwam op aanraden van een vriendin bij het Expertisecentrum Voet & Beweging voor een second opinion. Tijdens de intake en het onderzoek kwam naar voren dat de oorzaak van de pijn onder de voet een holvoet is in combinatie met een minder beweeglijke grote teen. Dit heeft een irritatie van een spieraanhechting aan een botje onder de voet tot gevolg. Er is gekozen voor steunzolen waarbij het botje, en daarmee ook de spieraanhechting, zoveel mogelijk drukvrij blijft tijdens het afwikkelen en de voeten weer een normale afwikkeling krijgen.

Het advies om schoenen te dragen die de voorvoet ontzien tijdens het afwikkelen en die stevigheid bij hak en enkel bieden, heeft Monique opgevolgd. Na zes weken kwam Monique op controle en blijkt ze pijnvrij zolang ze het schoenenadvies volgt en de steunzolen draagt. Inmiddels heeft Monique zelfs het hardlopen weer voorzichtig opgepakt. Tijdens de controle bij onze behandelende register-podoloog zijn haar zolen uit de sportschoenen direct gecorrigeerd om het bot drukvrij te houden.

Behandelaar: Jan Haagen

Wil je weten wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor jouw klacht kan betekenen? Neem contact op en maak een afspraak.