T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Zo helpen we je de komende tijd! Lees hier onze coronamaatregelen.

Zo helpen we je de komende tijd! Lees hier onze coronamaatregelen.

Steunzolen

STEUNZOLEN

Steunzolen zijn helemaal op maat gemaakt voetbedden, die je gewoon in je eigen schoenen kunt leggen. Ze worden gebruikt om klachten te verminderen of klachten te voorkómen. Onze experts kunnen jou vertellen of ze ook voor jou zinvol zijn.

WAT DOEN STEUNZOLEN?

Zowel kinderen als volwassenen kunnen baat hebben bij steunzolen. Een steunzool kan verschillende functies hebben:

– Voorkomen van klachten.
– Verminderen van klachten.
– Bijvoorbeeld als je voet te veel naar binnen staat, of als je scheef staat.
– Voorkomen dat een afwijking erger wordt.
– Bijvoorbeeld bij een overbelast gewricht in je voet, of een likdoorn.
– Demping geven. Dat kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor sporters of bij reumatische klachten.

MAATWERK

Een steunzool kan zijn werk pas doen als hij precies op maat is gemaakt. Er zijn immers geen twee voeten gelijk. Bovendien hangt het er maar net vanaf waarvoor je de steunzolen wilt gebruiken, en in welke schoenen. De steunzool wordt dus aangepast op het schoentype waarin je de zool wilt dragen. Steunzolen worden aangepast op de schoen waarvoor ze bedoeld zijn. Dat kunnen je alledaagse schoenen zijn, maar ook je sportschoenen of veiligheids-/werkschoenen.

DIT KAN JE VERWACHTEN

Voor een afspraak bij het Expertisecentrum Voet & Beweging heb je geen verwijzing nodig.

– Kenmerkend voor onze manier van werken is dat we altijd vanuit meerdere disciplines naar je klachten kijken, en dat we je nooit alleen een steunzool meegeven, maar ook met je meedenken over schoenen, houding en voorkomen van nieuwe klachten. Een zooladvies gebeurt altijd in overleg met jou.

– Omdat het aanmeten van steunzolen maatwerk is, vragen wij je eerst naar je klachten en voorgeschiedenis, en waar je de steunzool voor wilt gebruiken. Daarna kijken we naar je voeten, houding en de manier waarop je loopt, en wordt er een scan of blauwdruk van je voet gemaakt. Als het nodig is, volgt er aanvullend onderzoek, zoals een loop- of beweeganalyse, echo, fysiotherapeutisch onderzoek of onderzoek door een pedicure. Na dit onderzoek krijg je een behandeladvies.

Wel of niet een zooltje?

Zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel verschillende voetspecialisten zijn? Leg je vraag neer bij het Expertisecentrum Voet & Beweging. Wij zorgen dat je door de juiste behandelaar(s) geholpen wordt.