T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Waarom een expertisecentrum voor voet en enkel?

Waarom een expertisecentrum voor voet en enkel?
27 november 2019 Erik Balster

Een expertisecentrum is een centrum waar kennis en kunde over een specifiek onderwerp gebundeld aanwezig is en dat die kennis en expertise deelt buiten de organisatie. Het Expertisecentrum Voet & Beweging is gespecialiseerd in het voorkomen en verhelpen van klachten op het gebied van voeten en enkels en/of klachten hoger in het lichaam die daarmee samenhangen.

De belangrijkste taken van ons centrum zijn:

  • Doelmatige, persoonlijke en vraaggerichte zorg leveren aan onze cliënten;
  • Expertise verzamelen (via cases, workshops en literatuur);
  • Expertise ontwikkelen (multidisciplinaire standaardisatie en ontwikkeling van therapieën en behandelmethodes op basis van evidence based onderzoek gecombineerd met best practice);
  • Opbouwen van een netwerk (samenwerken met collega’s, experts en partners, over de grenzen van ons eigen vak heen);
  • Expertise delen, om daarmee de zorg op het gebied van voeten/enkels & bewegen naar een hoger niveau te tillen;
  • Ondersteuning bieden aan (para)medici, trainers en coaches, adviseurs en begeleiders (door middel van voorlichting en bijscholing).

Onze voeten en enkels zijn nodig voor staan en voortbewegen, en daarmee voor onze bewegingsvrijheid. Ze zijn letterlijk onze basis. Klachten of afwijkingen in de voeten of enkels kunnen veel gevolgen hebben voor de statiek, waaronder knieën, heupen en rug. Wij kijken daarom niet alleen naar de voeten en enkels, maar naar de hele beweegketen.

De voet en enkel vormen een complex gebied. Er zijn daardoor veel disciplines/specialismen die zich ermee bezighouden. In ons centrum werken zij samen om vanuit meerdere invalshoeken naar een probleem te kijken, en de best mogelijke behandeloptie of combinatie van behandelmogelijkheden te bieden.

Neem contact op