T: (038) 720 07 30 E: info@voetenbeweging.nl
Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Coronavirus, zo helpen we je de komende tijd? Klik hier voor meer info

Winterschoenen

Winterschoenen
14 januari 2020 Erik Balster

Winterschoenen moeten bescherming bieden tegen kou. Daarnaast zorgen goede winterschoenen voor grip op een gladde ondergrond. Waar moet je op letten bij het kopen van winterproof schoenen?

Als de buitentemperatuur daalt, krijg je sneller koude voeten. Winterschoenen en goede sokken helpen je voeten aangenaam warm te houden. Voor mensen die last hebben van wintertenen is het extra belangrijk om het lichaam en de voeten op temperatuur te houden.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van winterschoenen?

  • Zorg voor goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de voorvoet;
  • Kies schoenen met een soepele, dikke, isolerende zool;
  • Draag antislipzolen met een goed profiel. Dat zorgt voor grip op een gladde ondergrond, sneeuw en ijs;
  • Winterschoenen bevatten isolerend materiaal zoals wol, vilt of Thinsulate;
  • Combineer je schoenen met warme sokken.

Winterschoenen zijn er in allerlei kleuren en modellen. Van cool en stoer tot stijlvol of arty en met of zonder hakken.

Winterschoenen voor kinderen

Winterschoenen zijn best prijzig. Omdat kindervoeten snel groeien, is het verleidelijk om low budget schoenen te kopen. Het nadeel is dat deze schoenen vaak niet ademen en dat de warmteregulerende eigenschappen van echt leer ontbreken. Kies je toch voor de low budget schoen, zorg dan dat die een goede pasvorm heeft. De voeten zijn immers nog in de groei. Meer over kinderschoenen lees je in dit interview met orthopedisch chirurg dr. Adriaan Mostert.

Warme schoenen, koude voeten?

Dat je voeten in een koude omgeving koud worden, is logisch. Draag je goede warme sokken en schoenen en zijn je voeten nog steeds koud? Dan kan er sprake zijn van een doorbloedingsprobleem. Lees er alles over in ons blog over koude voeten.

Wandelen in sneeuw en kou

Ga je er in de winter lekker op uit? Dan kun je niet zonder stevige, vochtafstotende wandelschoenen met een goed profiel. Belangrijk bij aankoop is vooral de pasvorm. Want als je schoenen draagt die niet goed om je voet ‘fitten’, krijg je snel last van blaren, eelt, likdoorns en andere ongemakken. Bezuinig ook niet op goede wandelsokken. En onderhoud je schoenen goed, zodat ze waterdicht blijven.